Popularyzujemy sprzedaż bezpośrednią
i podejmujemy działania na rzecz jej rozwoju!

Bliżej klienta!

Budujemy relacje!

1 - 10 z 66 znalezionych

1 2 3 ... 7

Nowe władze Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej (128.71 KB)

Z początkiem roku 2017 r . Polskie Stowarzyszenie Sprzedaży Bezpośredniej (PSSB) ma nowe władze, które zostały wybrane na ostatnim Walnym Zebraniu Członków.

Nowe regulacje w zakresie rozwiązywania sporów konsumenckich (190.93 KB)

Poniżej przedstawiamy Państwu informację o wybranych regulacjach ustawy z dnia 23 września 2016 r. o pozasądowym rozwiązywaniu sporów konsumenckich („Ustawa”), stanowiącą implementację europejskich regulacji dotyczących alternatywnych metod rozstrzygania sporów konsumenckich.

Uwagi Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej („PSSB”) do wybranych projektów aktów prawnych składających się na tzw. Konstytucję dla biznesu (386.22 KB)

Kolejna firma dołącza do Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej (137.40 KB)

Ostatnie Walne Zebranie Członków Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej (PSSB)   przyjęło firmę Fohow Sp. z o.o. w poczet kandydatów  do Stowarzyszenia.

Sprzedaż bezpośrednia w dobie nowej gospodarki (356.66 KB)

17 października 2016 roku na Stadionie Narodowym w Warszawie odbył się V Polski Dzień Sprzedaży Bezpośredniej, zorganizowany przez Polskie Stowarzyszenie Sprzedaży Bezpośredniej pod hasłem: Sprzedaż bezpośrednia 2.0.Głównym mówcą Dnia był prof. Piotr Płoszajski, Kierownik Katedry Teorii Zarządzania w Szkole Głównej Handlowej. Podczas wydarzenia wręczono statuetki Mecenasa Branży Sprzedaży Bezpośredniej 2016.

Sprzedaż bezpośrednia w dobie nowej gospodarki (238.84 KB)

17 października 2016 roku na Stadionie Narodowym w Warszawie, odbędzie  się V Polski Dzień Sprzedaży Bezpośredniej, organizowany przez Polskie Stowarzyszenie Sprzedaży Bezpośredniej pod hasłem: Sprzedaż bezpośrednia 2.0. Głównym mówcą dnia będzie prof. Piotr Płoszajski kierownik Katedry Teorii Zarządzania Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.

Nowi członkowie Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej (191.04 KB)

Podczas ostatniego Walnego Zebrania Członków Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej do grona członków wspierających PSSB   przyjęto dotychczasowych kandydatów  firmy:  Nature’s Sunshine Products Poland Sp. z o.o., i Zinzino Sp. z o.o. Na członka pozabranżowego przyjęto Networkio Sp. z o.o.

Kosmetyki w sprzedaży bezpośredniej niezmiennie wiodą prym (385.08 KB)

W systemie sprzedaży bezpośredniej najczęściej kupowane są kosmetyki, chemia gospodarcza i środki czystości, a także sprzęt gospodarstwa domowego i usługi telekomunikacyjne - wynika z badania, przeprowadzonego przez Instytut Badań Rynkowych i Społecznych (IBRiS) w czerwcu br. Najpopularniejszymi firmami, kojarzonymi przez respondentów ze sprzedażą bezpośrednią są: Avon, Oriflame i  Amway.

Klient ma Internet, ale chce też konsultanta (507.49 KB)

Mimo rozwoju e-commerce i nowoczesnych technologii mobilnych w sektorze sprzedaży bezpośredniej dla klientów nadal istotny jest bezpośredni kontakt ze sprzedawcą, możliwość spokojnego zapoznania się z ofertą katalogową i uzyskanie fachowej porady na temat oferowanych produktów – tak wynika z badania przeprowadzonego przez Instytut Badań Rynkowych i Społecznych (IBRiS) w maju i czerwcu br. na zlecenie Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej (PSSB).

Konsument potrójnie chroniony w sprzedaży bezpośredniej (367.54 KB)

Jak wynika z badania przeprowadzonego przez IBRiS w maju i czerwcu 2016 r. na zlecenie Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bezpośredniej (PSSB) głównym czynnikiem powstrzymujących potencjalnych klientów przed korzystaniem z systemu sprzedaży bezpośredniej  jest obawa, że w przypadku zmiany decyzji zakupowej lub wady produktu klient może mieć problem z reklamacją lub zwrotem zakupionego produktu. Taki pogląd wyraziło ponad 30% respondentów. Czy takie obawy są rzeczywiście uzasadnione?

1 - 10 z 66 znalezionych

1 2 3 ... 7