NATURE’S SUNSHINE WYBRAŁA TERRENCE’A MOOREHEAD’A NA STANOWISKO DYREKTORA GENERALNEGO

03.10.2018

Z dniem 26 września 2018 r. firma Nature’s Sunshine Products, Inc. ogłosiła, że Terrence Moorehead został wybrany na stanowisko Dyrektora Generalnego oraz członka Rady Dyrektorów Spółki, a wybór wchodzi w życie z dniem 1 października 2018 r. Gregory L. Probert, obecny Przewodniczący Zarządu oraz Dyrektor Generalny, odejdzie ze stanowiska Dyrektora Generalnego w dniu 30 września 2018 r. oraz z Zarządu w dniu 31 grudnia 2018 r.

Terrence Moorehead posiada dwudziestoletnie doświadczenie przy opracowywaniu strategii konsumenckich, rozbudowie procesów i napędzaniu rentowności w wielu kanałach. Ponadto prowadził złożone przekształcenia, rewitalizacje marek oraz budowę wysokowydajnych zespołów co całkowicie pokrywa się z przyszłymi planami firmy. Cennym atutem będzie także szerokie doświadczenie na arenie międzynarodowej, bogata działalność strategiczna i operacyjna oraz praktyka w budowaniu pozytywnych relacji.

Cieszę się niezwykle tym, że mogę dołączyć do zespołu Nature’s Sunshine. Firma ta jest od dawna przykładem doskonałości, jakości i innowacji oraz charakteryzuje się ogromnym potencjałem rozwojowym – powiedział pan Moorehead, przyszły Dyrektor Generalny. Chętnie dołączę do zespołu a także będę współpracował z naszymi dystrybutorami oraz pracownikami, aby przenieść działalność firmy na nowy poziom.

Moorehead przechodzi do Nature’s Sunshine z firmy Carlisle-Etcetera LLC, domu luksusowej mody damskiej specjalizującego się w ekskluzywnych autorskich kolekcjach. W firmie Carlisle wzmocnił m.in. branding oraz usprawnił usługi przez budowę zdolności wielokanałowych. Jako Dyrektor Generalny w firmie Dana Beauty, wiodącym podmiocie na rynku perfum i produktów higieny osobistej, zmienił nastawienie na mocniejszą sprzedaż, rozwój nowych produktów, czy usprawnił działanie marketingu. Wcześniej Terrence Moorehead spędził 20 lat w firmie Avon Products, gdzie pomógł przekształcić spółkę o wartości 2 miliardów dolarów w spółkę o rocznych przychodach rzędu 12 miliardów dolarów. Podczas swojego pobytu w Avon piastował on stanowisko Wiceprezesa ds. Globalnego Planowania Strategicznego, Wiceprezesa ds. Strategii i Cyfryzacji na Amerykę Północną, Dyrektora Generalnego Avon Italy, Prezesa Avon Canada oraz Prezesa i Przewodniczącego Avon Japan. Wcześniej Moorehead pracował jako konsultant ds. zarządzania w firmie Booz Allen & Hamilton. Terrence Moorehead ukończył Zarządzanie w Szkole Biznesu Drugiego Stopnia na Uniwersytecie Columbia (MBA) oraz Ekonomię i Marketing w Boston College (BA).

Należymy do